Hvad er OCR

OCR står for Obstacle Course Racing og betyder i virkeligheden bare “løb med forhindringer”. Men uanset hvem du spørger, som dyrker sporten – så vil du få at vide, at OCR også er et kæmpe fællesskab. OCR er for alle, og det handler primært om at have det sjovt. Det er en sport, hvor man kan udfordre sit indre legebarn. Man kan battle sine venner og kolleger, have en sjov dag med familien, eller udfordre sig selv.

Til et OCR løb, løber man typisk en rute i naturen, og så har arrangøren drysset en god blanding af forhindringer ud på den rute, som man så skal gennemføre. Det kan være at lufte tunge ting, kravle under/over/igennem et net, hoppe over høje vægge, igennem mudder og vand, store rutchebaner, rigs og meget andet. Et rig er en forhindring, hvor man skal komme fra start til slut, uden at røre jorden.

Medmindre man løber som ELITE, så må man gerne hjælpe hinanden igennem alle forhindringerne. Det handler nemlig om at have det sjovt og udfordre sine grænser. Løber man alene, så frygt ej – der er ALTID nogle andre løbere på ruten, der gerne vil hjælpe med en hestesko her og der.

Vil man gerne træne til et OCR løb, så er der mange ting, man kan fokusere på. Man skal selvfølgelig kunne løbe, hvis man gerne vil have en hurtig tid. Men man skal også være stærk og smidig. Tjek endelig vores liste af mulige træningssteder ud for at finde et sted nær dig, hvor du kan blive endnu sejere end du allerede er.